Streda12. jún 2024, meniny má Zlatko, zajtra Anton

Predvádzal sa na aute s 2,5 promile, zrazil matku s dcérou!

Chrysler Neon
Chrysler Neon

BRNO - Pred tragédiou si zašiel s priateľmi na pivo. Podľa svojej výpovede ich vypil päť, údajne ich však bolo viac. Potom sa partia dohodla, že zájde do inej reštaurácie. Petr Zahradník (22) tvrdí, že sa nechal prehovoriť, aby ju odviezol, podľa ostatných naopak on trval na tom, že pôjdu autom.

Vo svojom Chrysleri Neon priateľom v uliciach predvádzal, ako vodiči formuly 1 zahrievajú pred pretekmi pneumatiky svojich strojov. Čoskoro sa však stala tragédia. V rýchlosti 70 kilometrov za hodinu chcel obísť električkový ostrovček, na ktorom stálo päť ľudí.

Manéver nezvládol, dostal šmyk a vošiel naň. Zmietol z neho matku s dcérou, staršia žena ťažkým zraneniam podľahla. Z miesta činu utiekol, krátko potom ho však dolapila polícia. Mladíkovi v krvi namerali až 2,5 promile alkoholu.

Brniansky mestský súd nad ním dnes vynesie verdikt. Zahradník sa za svoje konanie ospravedlnil. Štátny zástupca však jeho konanie z júla zhodnotil ako pohŕdanie zákonmi. Žiada pre neho osem rokov za mrežami. Mladíkovi hrozí sadzba až desať rokov väzenia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu