Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Nad Kaliforniou preletela tajomná raketa

Záhadný úkaz sa podarilo objasniť
Záhadný úkaz sa podarilo objasniť

WASHINGTON - Americké ministerstvo obrany včera podľa všetkého vyriešilo záhadu okolo údajného pondelkového štartu tajomnej rakety nad Kaliforniou. Podľa hovorcu Pentagonu Davida Lapana išlo o lietadlo, ktorého prelet spôsobil na oblohe "šmuhy" vodnej pary.

Miestna kalifornská televízna stanica KCBS zachytila zo svojej helikoptéry nad Kaliforniou niečo, čo podľa kondenzačných stôp na oblohe vyzeralo ako štart rakety. K javu došlo v pondelok večer a následne sa vyrojili špekulácie, že by mohlo ísť o tajné odpálenie rakety.

"Nič nenaznačuje tomu, že by šlo o niečo iné ako o lietadlo," povedal hovorca ministerstva obrany plukovník Lapan. Informácie správy amerického civilného letectva ukázali, že nešlo ani o žiadny neidentifikovaný predmet, ktorý by sa rýchlo pohyboval v tej dobe v tejto oblasti, dodal hovorca.

Podľa jeho slov sa v inkriminovanej oblasti uskutočnilo niekoľko komerčných letov a nebol hlásený žiadny incident alebo nehoda. "Z toho vyplýva, že všetko smeruje k záveru, s akým sme počítali: že ide o vodnú paru z lietadla," zdôraznil Lapan.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu