Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Dieťa sa obesilo na šnúre od žalúzií!

Leah Edwardsová Zobraziť galériu (2)
Leah Edwardsová

MALDON - Matka, ktorej malá dcérka sa minulý mesiac nešťastnou náhodou obesila na šnúre od žalúzií, teraz apeluje na britské úrady. Žiada od nich, aby konečne nasledovali príklad USA, Kanady a Austrálie a používanie týchto okenných pomôcok s voľne visiacimi šnúrami na ich ovládanie zakázali.

Sedemnásťmesačná Leah Edwardsová v osudný deň spala v postieľke vedľa svojho bračeka. Keď ich však starší brat Christian (7) išiel ráno skontrolovať, našiel malú Leah so šnúrou omotanou okolo krku.

Ihneď bežal za svojou matkou Joy (35), ktorá zavolala záchranku. Spolu s manželom sa snažili dcérku priviesť k životu, lekári v nemocnici však už mohli len skonštatovať smrť.

"Som absolútne zdrvená. Stále si hovorím, keby som tak vstala skôr alebo keby sme nikdy nemali na oknách žalúzie? Prvý týždeň som kvôli tomu vôbec nedokázala zaspať."

Žena sa teraz pokúša presvedčiť britské úrady, aby zvážili možnosť zákazu takéhoto typu žalúzií. Jej prípad totiž nebol ojedinelý. Takmer identické nehody sa stali už vo februári tohto roku, keď sa dve deti vo veku jeden a tri roky obesili za rovnakých okolností.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu