Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Úradník v Afganistane pobúril tangáčmi na helme!

Maciej Zegarski s nohavičkami na prilbe Zobraziť galériu (4)
Maciej Zegarski s nohavičkami na prilbe

VARŠAVA - O tom, že vystavovať svoje fotky na internete môže človeku spôsobiť pekné nepríjemnosti, sa na vlastnej koži presvedčil jeden z asistentov poľského ministra zahraničia.

Na sociálnej sieti Facebook umiestnil snímku z Afganistanu, na ktorej má na helme navlečené dámske nohavičky. Záležitosť najskôr bagatelizoval, neskôr sa ale za svoje správanie ospravedlnil.

Maciej Zegarski, asistent šéfa poľskej diplomacie Radoslaw Sikorského, si fialové tangá na helmu natiahol, keď tento rok v júli počas návštevy svojho nadriadeného v Afganistane letel vrtuľníkom zo základne v Ghazní na východe krajiny. "To bola chvíľka odpočinku vo vrtuľníku, vtipná situácia počas niekoľkých stresujúcich dní, je na tom niečo nevhodné?" povedal Zegarski najskôr v televízii TVN24. Obhajoval sa tým, že s ním neleteli predstavitelia žiadnych iných krajín.

Nič vtipného na tejto situácii nevideli užívatelia internetu, ktorí jeho fotku objavili. Pobúrilo ich, že sa tak správa štátny úradník v krajine, kde umierajú poľskí vojaci. V Afganistane pôsobí 2600 poľských vojakov, cez 20 ich tam prišlo o život.

Zegarski sa nakoniec rozhodol ospravedlniť. "Čo tu komentovať, moje správanie bolo trestuhodné, nedôstojné úradu, ktorý zastupujem," uviedol asistent ministra. "Nemalo sa to stať," uznal.

Ministerstvo zahraničia sa k záležitosti nohavičiek na helme nevyjadrilo.

Nejde o prvý prípad, kedy sa pozornosť poľských médií zamerala na asistentov ministra zahraničia Sikorského. Pred časom rad pochybností vzbudilo to, že prácu v rezorte ako asistentka Sikorského dostala dcéra (23) ministra financií Jacka Rostowského. Jej prednosťou je vraj skvelá znalosť angličtiny.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu