Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

V Poľsku sa zrazili a explodovali vlaky s palivom!

Dve cisterny explodovali Zobraziť galériu (3)
Dve cisterny explodovali

BRATISLAVA/VARŠAVA – Explózie a rozsiahly požiar sprevádzali zrážku dvoch vlakov s nákladom benzínu a iných druhov palív, ku ktorej došlo dnes na severovýchode Poľska.

Podľa televízie TVN24 po explózii dvoch cisterien a mohutnom požiari zhorelo 17 vagónov a dve lokomotívy. Požiar paralyzoval železničnú dopravu v oblasti Bialystoku, oprava podľa prvých odhadov môže trvať aj celé mesiace.

K zrážke došlo okolo 5:30, pričom jedna vlaková súprava mala zaradené cisterny s benzínom a produktmi na jeho výrobu, druhá propán-bután a železný šrot. Na hasenie ohňa nasadili 30 hasičských jednotiek. Pri zrážke sa ľahko zranili dve osoby. Podľa poľských médií začala po zrážke horieť len jedna cisterna, po necelých dvoch hodinách však explodovala druhá a požiar zasiahol sedem ďalších.

Oheň sa rozšíril aj priľahlú budovu tesne vedľa trate, našťastie nezasiahol obytné domy v blízkosti, ktoré nemuseli evakuovať. Hasiči uisťovali obyvateľov obytných domov, že požiar nepredstavuje žiadnu hrozbu.

Ako uviedla na svojej stránke televízia TVN24, zrážku mala spôsobiť súprava, ktorá sa pohybovala smerom do stanice Bialystok. Tá mala naraziť z boku do vagónov súpravy, ktorá sa pohybovala opačným smerom. Jej rušňovodič pravdepodobne prehliadol červené svetlo. Haváriu vyšetrujú, jej príčiny by mali byť známe v priebehu týždňa.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu