Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Taxikára obviňujú z útokov na stovku žien

Ilustračné foto
Ilustračné foto

LONDÝN - Londýnsky taxikár, ktorý vlani dostal osem rokov väzenia za útoky na 12 svojich pasažierok, je podozrivý, že možno zaútočil na najmenej 90 ďalších.

Oznámila to dnes londýnska polícia. Muž obvinenia popiera. Scotland Yard dnes oznámil, že za obeť Johna Worboysa (52) sa označilo 102 žien. Worboys jazdil jedným z klasických londýnskych čiernych taxíkov, ktoré reklama predstavuje ako najbezpečnejší londýnsky dopravný prostriedok, zvlášť pre ženy.

Podľa prokuratúry naberal svoje budúce obete pri módnych nočných kluboch. Nahováral im, že vyhral v lotérii a ponúkal im pohárik šampanského na oslavu. Tie, ktoré prijali, si na pokračovanie nepamätajú. Jedna zo žien vypovedala, že cesta domov, ktorá by normálne mala trvať 40 minút, trvala tri hodiny. Ďalšie mali na šatách škvrny od spermy. Stopy DNA niektorých obetí zistili aj vo Worboysovom byte.

Muž všetky obvinenia popieral, ale vlani ho na súde usvedčili v dvanástich prípadoch a odsúdili. Teraz polícia hovorí, že jeho obetí môže byť o 90 viac. Z povahy jeho počínania však vyplýva, že len málo údajne napadnutých žien si môže byť istých v tom, čo sa im stalo, napísala agentúra AP.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu