Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Hromadná bitka 100 osôb si v Maďarsku vyžiadala jednu obeť a 20 zranených

Polícia zatýka hlavných aktérov hromadnej bitky rodinných klanov.
Polícia zatýka hlavných aktérov hromadnej bitky rodinných klanov.

BUDAPEŠŤ - Scénu ako z mafiánskeho filmu zažili včera obyvatelia maďarského mesta Törökszentmiklós. Zo zatiaľ neznámych príčin vypukla medzi príslušníkmi dvoch rodín surová bitka, do ktorej sa zapojilo približne 100 osôb! Nechýbali ani výstrely zo strelných zbraní či výbuch. Výsledok - Sándor F. (51) zomrel, dvadsať ľudí sa zranilo, z toho traja vážne. Navyše trinásťročnému dievčaťu museli lekári amputovať nohu.

Bitka medzi dvoma rodinami zo zatiaľ nezistených príčin vypukla v stredu popoludní. Počas nej na mieste činu odznelo niekoľko výstrelov a jedna detonácia, ktorú experti naďalej vyšetrujú. Konflikt sa ukázal nad sily miestnej polície. Tá preto povolala na výtržníkov posily z najbližšieho policajného útvaru v meste Szolnok, ktorí rozvášnených bitkárov nakoniec oddelili od seba. Po zásahu polícia zaistila širokú paletu rôznych bodných zbraní, medzi ktorými nechýbal ani samurajský meč či vidly na seno.

Príslušníci mestskej polície od incidentu hliadkujú v blízkosti nemocnice a pri bydliskách oboch rodín, aby zabránili ďalšiemu prípadnému konfliktu. Neoficiálne zdroje tvrdia, že išlo o rómske rodiny, k týmto informáciám sa však polícia zatiaľ nevyjadrila. „Môžem povedať iba toľko, že sme zadržali osem ľudí. Prípad je veľmi zložitý, viac k tomu nemôžem uviesť," uviedla hovorkyňa župnej polície Ágnes Kovácsová.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu