Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Pred útokmi v Európe varuje už aj Saudská Arábia!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

PARÍŽ - Saudská Arábia varovala francúzsku vládu pred hroziacimi útokmi v Európe, predovšetkým vo Francúzsku. V rozhovore pre televíziu LCI to v nedeľu večer vyhlásil francúzsky minister vnútra Brice Hortefeux.

Varovanie pred možným útokom adresovala Saudská Arábia Francúzsku podľa neho "v niekoľkých posledných hodinách alebo dňoch". "Hrozba je vážna," komentoval správu z Rijádu minister. Pred zvýšenou hrozbou teroristických útokov v Európe varovali svojich občanov začiatkom októbra Spojené štáty. Európska únia vzápätí vyzvala Spojené štáty, aby vysvetlili pôvod a povahu informácií, ktoré ich k takémuto varovaniu viedli.

"Myslím si, že by bolo veľmi vhodné, keby sme dostali ďalšie informácie, pretože toto je prvýkrát, čo Spojené štáty vydali varovanie pre celú Európu," vyhlásila belgická ministerka vnútra Annemie K varovaniu Spojených štátov sa neskôr pridali Veľká Británia, Japonsko, Austrália aj Švédsko. Britské ministerstvo zahraničných vecí varovalo konkrétne pred nebezpečenstvom, ktoré má číhať v Nemecku a Francúzsku.

Nemecká vláda však tieto informácie rozhodne odmietla a Francúzsko reagovalo reciprocitne, keď varovalo svojich občanov pred zvýšenou hrozbou teroristických útokov vo Veľkej Británii. Útoky na britských ostrovoch označilo francúzske ministerstvo zahraničných vecí minulý týždeň za "veľmi pravdepodobné".

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu