Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Na reklamnej akcii dobili dôchodcu, nechcel kúpiť tovar

ilustračné foto
ilustračné foto (Zdroj: SITA)

PRAHA/MĚLNÍK – Česká polícia v Mělníku obvinila z výtržníctva a ublíženia na zdraví troch predavačov (25, 27 a 57), ktorí fyzicky napadli dôchodcu (70). Ten na ich reklamnej akcii odmietal podpísať kúpnu zmluvu na ich produkt.

K incidentu došlo počas víkendu na tzv. predvádzacom výlete vo Francúzsku, ale senior to nahlásil až po návrate domov. Na prípadný trest bude mať vplyv aj to, ako dlho potrvá liečba a rekonvalescencia dôchodcu. Predavačom hrozí trest odňatia slobody až na tri roky.

Prípad napadnutia na predvádzacej akcii sa stal iba krátko po tom, ako pred takýmito nákupmi v informačnej kampani varovalo české Združenie ochrany spotrebiteľov. Tejto mimovládnej organizácii sa denne sťažujú až desiatky ľudí, najmä seniorov, ktorí dodatočne zistili, že na bezplatných výletoch spojených s predvádzaním výrobkov nakúpili nekvalitný a predražený tovar, ktorý sa im nedarí vrátiť či reklamovať.

Podľa Českej obchodnej inšpekcie pri jej kontrolách tohto typu predaja boli zistené nedostatky až v polovici prípadov. Okrem klamlivej reklamy predajné zmluvy často neobsahujú informáciu o možnosti odstúpiť od zmluvy do 14 dní bez udania dôvodu. Častým javom je aj nemožnosť následnej komunikácie s predávajúcim, ktorý na deklarovanej adrese nesídli a reklamovaný tovar nepreberá.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu