Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Falošný policajt okrádal školákov o peniaze a mobily

ilustračné foto
ilustračné foto

HRADEC KRÁLOVÉ - Falošný policajt, ktorý v Hradci Královom okrádal malých školákov o mobily a peniaze, bol v piatok chytený. Policajná hliadka podozrivého (28) zatkla pri nákupnom stredisku na sídlisku Moravské Předměstí. Políciu upozornil otec jedného z okradnutých školákov.

Muž sa k činom priznal. Informovala o tom dnes hovorkyňa polície Anna Pešavová. Mladý muž, ktorý si pri krádežiach dával na hlavu čiapku s nápisom "polícia", deti podľa doterajších zistení okradol v troch prípadoch. Deti na sídlisku Moravské Předměstí zastavil cestou zo školy. Predstavil sa ako policajt a pod rôznymi zámienkami od nich žiadal peniaze alebo mobilný telefón. Deti muža vzali aj domov, kde potom kradol. "Hradeckí policajti na prípade ďalej pracujú. Nie je vylúčené, že skutkov bude viac," uviedla hovorkyňa.

Posledný prípad sa stal v utorok, keď páchateľ po poludní oslovil osemročného školáka. Chlapcovi oznámil, že prešiel po prechode na červenú a musí zaplatiť pokutu. Pritom mu ukázal nejaký preukaz. Pretože žiak tretej triedy u seba nemal peniaze, odprevadil ho až domov. Muž potom v byte ukradol mobilný telefón a 1000 českých korún. Potom odišiel preč. V pondelok muž v byte u iného školáka ukradol dva mobilné telefóny v hodnote 4500 českých korún. Pri prvej krádeži v septembri muž chlapcovi ukradol mobilný telefón.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu