Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Najvplyvnejšou ženou sveta je Michelle Obamová

Michelle Obamová
Michelle Obamová

WASHINGTON - Nemecká kancelárka Angela Merkelová musela po štyroch rokoch na najvyššom stupni rebríčka najvplyvnejších žien sveta amerického časopisu Forbes prepustiť vedúcu pozíciu prvej dáme USA Michelle Obamovej.

Na rozdiel od jej predchodkyne Hillary Clintonovej si Obamová ako manželka amerického prezidenta podľa časopisu Forbes drží odstup od "tvrdej politiky". V zozname 100 najmocnejších žien sveta je viac ako polovica z USA. Merkelová sa tohto roku nedostala medzi prvé tri ženy, obsadila až štvrtú priečku. Clintonová sa umiestnila na piatom mieste. V roku 2009 bola Obamová až štyridsiata.

Obamová okrem iného bojuje proti obezite detí, jej zásluhou prisľúbili koncerny Coca-Cola a Kellogg’s znížiť počet kalórii v ich výrobkoch. Tohto roku zmenil Forbes kritériá pri tvorbe rebríčka najvplyvnejších žien. Bohatstvo a moc už nie sú také rozhodujúce ako v minulosti, časopis oveľa väčšmi hodnotí význam kreativity a podnikavosti.

Za Obamovou sa umiestnila šéfka potravinárskeho koncernu Irene Rosenfeldová, po nej nasleduje dlhoročná moderátorka televíznej talkshow Oprah Winfreyová. Medzi 100 najvplyvnejšími ženami sú aj dve speváčky populárnej hudby Lady Gaga (7. miesto) a Beyonce Knowlesová (9.).
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu