Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Pri zrážke vlakov sa zranili dve desiatky ľudí

Nehodu údajne zavinil pracovník riadenia dopravy
Nehodu údajne zavinil pracovník riadenia dopravy

SOFIA - Čelná zrážka dvoch vlakov na západe Bulharska si v pondelok vyžiadala najmenej 19 zranených. Informuje o tom spravodajský portál novinite.com, podľa ktorého sa nehoda stala iba štyri kilometre od hranice so Srbskom, odkiaľ prichádzal jeden z vlakov.

Medzinárodný rýchlik z Belehradu do Sofie sa krátko pred ôsmou ráno zrazil s protiidúcou súpravou, ktorá prepravovala bulharských železničiarov. Nehoda sa zaobišla bez obetí vďaka tomu, že vlaky sa stretli na priamom úseku a strojvodcovia tak mali šancu znížiť rýchlosť.

Miesto zrážky sa nachádza neďaleko stanice Dragoil na trati medzi mestom Dragoman a hranicou so Srbskom. Bulharské štátne železnice (BDŽ) informovali, že v medzinárodnom rýchliku sa viezlo 90 cestujúcich. Počet cestujúcich v zamestnaneckom vlaku zatiaľ nie je známy. Zranených vrátane strojvodcu a dvoch cestujúcich z rýchlika previezli do nemocníc v Sofii.

Námestník bulharského ministra vnútra Veselin Vučkov uviedol, že nehodu spôsobilo pochybenie pracovníka riadiaceho dopravu. Podobne sa vyjadril aj riaditeľ BDŽ Penčo Popov, ktorý poskytol rozhovor bulharskej súkromnej televízii bTV.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu