Streda29. máj 2024, meniny má Vilma, zajtra Ferdinand

Proti Berlusconimu protestovalo vyše 1,5 tisíca Talianov

Silvio Berlusconi
Silvio Berlusconi

RÍM - Vyše 1500 ľudí dnes popoludní v Ríme demonštrovalo proti talianskemu premiérovi Silviovi Berlusconimu. Sprievod demonštrantov, ktorí sa zhromaždili na výzvu mimovládnej organizácie Popolo viola, niesol transparenty vyzývajúce premiéra k demisii.

Organizátori hnutia volajú po prijatí zákona o konflikte záujmov, ktorý by skoncoval s Berlusconiho mediálnym impériom a po predčasných voľbách.

Berlusconi však cez spory vo vládnej koalícii dosiahol v stredu a vo štvrtok vyslovenie dôvery v parlamente. Tým pádom nie sú teraz predčasné voľby, o ktorých sa hovorilo v súvislosti s jeho spormi s predsedom Poslaneckej snemovne Gianfrankom Finim, na programe dňa. Riadne voľby sa v Taliansku majú konať v roku 2013.

Demonštrácia proti Berlusconimu, proti ktorému bolo vedených niekoľko procesov v súvislosti s údajným podplácaním svedka a daňových únikov, nie sú v Taliansku ničím neobvyklým. Tento rok v marci sa na takomto proteste zišlo niekoľko desiatok tisíc ľudí. Ten istý mesiac sa však konala aj demonštrácia na podporu šéfa vlády, ktorej sa tiež zúčastnili desaťtisíce ľudí.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu