Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Policajt pred výbuchom granátu zaľahol lupiča!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA/KRNOV - Zásah policajtov proti lupičovi, ktorý chcel vo štvrtok ozbrojený dvoma granátmi vykradnúť zmenáreň v moravskom Krnove, mohol mať oveľa vážnejšie následky. Jeden zo zasahujúcich policajtov totiž lupiča zaľahol a granát explodoval pod ich telami. Útočník neprežil, policajt sa ťažko zranil.

Traja policajti a jeden kriminalista, ktorý ale v tom čase nebol v službe, reagovali na núdzové volanie prepadnutej zamestnankyne zmenárne.

"Kolegovia tam pribehli, lupiča zvalili a v tom okamihu nastala explózia. Je pravdepodobné, že muž granát odpálil pod svojím telom," uviedol Pech. Neskôr pyrotechnici u mŕtveho našli ešte jeden granát.

"Nebyť ich zásahu, mohli byť následky omnoho horšie," pripustil hovorca moravskosliezskych policajtov Miroslav Pech.

Granát vybuchol pri potýčke lupiča s policajtmi. Medzi zranenými sú štyria zasahujúci policajti, pracovník ochranky a jeden nakupujúci, povedal Pech. Podľa záchranárov je stav jedného zo zranených policajtov veľmi vážny.

V ostravskej fakultnej nemocnici sa už podrobil operácii. "Zákrok prebehol bez komplikácií. Zdravotný stav pacienta je teraz stabilizovaný. Muž je pri vedomí," povedal hovorca nemocnice Tomáš Oborný.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu