Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Zverejnili prvú fotografiu nástupcu severokórejského vodcu

Kim Čong-un
Kim Čong-un

PCHJONGJANG - Severokórejské štátne médiá dnes zverejnili prvú oficiálnu fotografiu, na ktorej je aj Kim Čong-un - očakávaný nástupca súčasného vodcu KĽDR. Oznámila to agentúra Reuters. Doteraz bolo k dispozícii len niekoľko starých snímok verejnosti sa vyhýbajúceho Kim Čong-una. Najznámejšou bola tá, na ktorej má Kim Čong-un zhruba 11 rokov.

Na dnes zverejnenej skupinovej fotografii vysokých predstaviteľov severokórejského režimu Kim Čong-un oblečený v čiernom sedí takmer uprostred prvej rady, ako druhý po pravici Kim Čong-ila.

Najmladší syn severokórejského vodcu Kim Čong-un, ktorý má údajne 27 rokov, sa v utorok stal členom ústredného výboru vládnucej Kórejskej strany práce (KSP) a podpredsedom jej ústrednej vojenskej komisie. Krátko predtým ho vymenovali do funkcie generála.

Podľa analytikov išlo o kroky potvrdzujúce Kim Čong-unovo pravdepodobné nástupníctvo po starnúcom a údajne chorľavom Kim Čong-ilovi, ktorý bol na prvom zjazde Kórejskej strany práce (KSP) po 30 rokoch potvrdený ako vodca strany.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu