Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Zrejme opilec odviazal loď aj so spiacim kapitánom!

Rašinovo nábrežie
Rašinovo nábrežie

PRAHA - V Prahe dnes v noci niekto odviazal loď, ktorá kotvila na Rašínovom nábreží. Okoloidúci policajti ju pritiahli späť ku brehu. Z činu podozrievajú opitého muža, ktorého zadržali krátko po tom.

V čase, keď sa loď začala pohybovať smerom od brehu, na nej bol aj spiaci kapitán. Pohyb plavidla ho zobudil. Vybehol na palubu a snažil sa naštartovať motor, čo sa mu ale nepodarilo, a preto zapol maják a začal volať o pomoc. Loď nakoniec za pomocou kotviacich lán pritiahli späť ku brehu policajti, ktorí tam boli na obchôdzke, informovala na policajnej webovej stránke hovorkyňa Eva Kropáčová.

Policajti podľa nej niekoľko minút po tom, čo im kapitán údajného páchateľa opísal, zadržali muža (36). Podozrievajú ho z trestného činu výtržníctva, za čo mu hrozí až dvojročné väzenie. "Orientačnou dychovou skúškou policajti mužovi namerali 1,96 promile alkoholu v dychu," uviedla hovorkyňa.

Policajná hliadka podľa Kropáčovej krátko po tretej hodine rannej začula lodnú sirénu. Keď prišli policajti bližšie k lodi vzďaľujúcej sa od brehu, kapitán, ktorý stál na palube, je požiadal, aby mu pomohli loď zastaviť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu