Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Zemina zavalila robotníka, po troch hodinách zomrel

ilustračné foto
ilustračné foto

KLADNO - Pôda v utorok zavalila robotníka pri prácach na inžinierskych sieťach v Kladne. Muž (49) v jame po troch hodinách zomrel. Hasiči jeho telo vytiahli až po šiestich hodinách. Policajti prípad vyšetrujú pre podozrenie z trestného činu usmrtenia z nedbanlivosti, povedala hovorkyňa kladenskej polície Jana Detská.

Hovorkyňa záchranárov Tereza Janečková oznámila, že sa lekár k mužovi dostal potom, čo hasiči vytvorili malý vzduchový otvor nad jeho tvárou. "Bohužiaľ už mohol len konštatovať jeho smrť," uviedla Janečková. Podľa zasahujúceho lekára Jakuba Hrabáka muž pod závalom nemohol dýchať a podľahol kompresii hrudníka.

Hasiči bojovali o život robotníka dlhé hodiny. Nešťastie sa stalo okolo 11:30, telo z jamy vytiahli až o 17:40. K záchrane ľudského života im nepomohol ani špeciálny bager s odsávaním z Berouna. Hovorca hasičov Ladislav Krivjan oznámil, že išlo o fyzicky náročný zásah, pri ktorom hasiči pracovali v stiesnenom a nebezpečnom priestore. Zemina na mieste nebola súdržná, čo tiež komplikovalo prácu pri vytiahnutí tela robotníka.

Prípad teraz prevzali policajti. "Bude nariadená súdna pitva. Policajti sa prípadom budú zaoberať niekoľko dní," uviedla hovorkyňa polície Jana Detská. Ak by sa preukázalo, že niekto porušil bezpečnosť práce, hrozí mu šesť rokov väzenia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu