Pondelok17. jún 2024, meniny má Adolf, zajtra Vratislav

Núdzové pristátie neprežilo 13 ľudí

PALERMO - Tragédiou sa skončil pokus posádky tuniského lietadla ATR 72 o núdzové pristátie vo vodách Stredozemného mora. Lietadlo s 39 pasažiermi sa zrútilo do morských vĺn. Pád neprežilo 13 ľudí, ďalší traja sú nezvestní. Lietadlo, ktoré smerovalo z talianskeho Bari na ostrov Džerba, havarovalo pre problémy s motorom.

,,V jednej chvíli sme si uvedomili, že jeden z motorov zastal. Po pár minútach zastal i ten druhý a začali sme strácať výšku. Bolo to ako vo filme. Potom sme narazili na hladinu a lietadlo sa rozpadlo," opisuje osudný pád pasažierka lietadla Rosanna di Cesare. Tá sa spoločne s priateľom zachránila tak, že vyplávali z trosiek lietadla a na rozbúrenej hladine sa pridŕžali zlomeného krídla.

Nehodu prežil i pilot lietadla, ktorý sa po poruche motorov pokúsil o núdzové pristátie. Pôvodne chcel pristáť v Palerme, ale lietadlo sa zrútilo do mora 19 kilometrov od pobrežia. Iróniou osudu je, že časť dovolenkárov, ktorí smerovali na Džerbu, si ju pravdepodobne vybrala ako náhradu za egyptský Šarm aš-Šajch, pretože sa báli teroristických útokov. Za mŕtvych a zranených sa vo svojom letnom sídle Castel Gandolfo pomodlil i pápež Benedikt XVI.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu