Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Bezdomovec dobodal ochrankára v supermarkete

Ilustračné foto
Ilustračné foto

OLOMOUC - Strážnik sa ho snažil vyviesť zo supermarketu, on ho dobodal nožom do hrude! Bezdomovec Pavol Turták (69) sa obhajoval, že si na nič nepamätá. Súd ho napriek tomu poslal na 18 rokov za mreže.

Bezdomovec chodil pravidelne žobrať do supermarketu v Třebíči na západnej Morave. Člen ochranky (63) sa ho vo februári snažil vyviesť z obchodu, aby neobťažoval zákazníkov. Turták ho však dobodal zatváracím nožom ho hrudníka.

Muž sa obhajoval tým, že si nič nepamätá kvôli opitosti. Na úplnú stratu pamäti sa odvolával počas celého procesu. Tú ale vylúčili prizvaní znalci z odboru lekárstva. Nezistili ani žiadne príznaky duševnej choroby, hoci sa ju údajne Turták snažil predstierať.

Kvôli tejto kauze prešetrovali aj postup policajtov. Niekoľko hodín pred útokom v obchode Turtáka zadržali kvôli priestupku a hoci lekár odporučil jeho prevoz do protialkoholickej stanice, prepustili ho. Jeden policajt za to dostal disciplinárny trest.

Krajský súd poslal bezdomovca za vraždu právoplatne na 18 rokov do väzenia. Muž sa však odvolal a preto sa vecou dnes bude zaoberať vrchný súd.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu