Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Muž strávil hodiny na stĺpe hlavnej stanice!

Záchranári vyjednávajú s mužom na stožiari
Záchranári vyjednávajú s mužom na stožiari

PRAHA - Niekoľko hodín strávil včera na stožiari pražskej hlavnej stanice neznámy muž. Pravdepodobne išlo o rovnakého človeka, pri ktorom kvôli samovražedným tendenciám zasahovali záchranári na východe Čiech od pondelka už štyrikrát. Skončil na psychiatrii.

Tentoraz na stĺp vyliezol po jednej hodine popoludní, samovraždou nehrozil a nič nežiadal. Pred šiestou hodinou večer dobrovoľne zliezol, policajti ho zadržali a odovzdali záchrannej službe.

"Bol prevezený na psychiatrické vyšetrenie," povedala hovorkyňa pražskej polície Eva Kropáčova. Podľa nej s ním predtým, než zliezol, hovoril vyjednávač.

Na stožiar muž vyliezol zásobený jedlom a nápojmi a vyjednávača odmietol. Polícia ho nechcela zložiť dole násilím. "Zbytočne by sme ohrozili záchranárov. Samovraždou sa nevyhráža, ani nemá žiadne požiadavky," povedal zasahujúci policajt. Vraj chce len na seba upútať záujem médií.

Podľa serveru Novinky.cz muž žiadal policajnú vyjednávačku, s ktorou komunikoval už predtým.

Prvýkrát u muža zasahovali záchranári v pondelok večer, keď vyliezol na strechu hlavnej stanice v Hradci Králové, v utorok dvakrát vyšplhal na neďaleký stožiar osvetlenia a v stredu chcel údajne spáchať samovraždu skokom zo stožiara na stanici v malej obci neďaleko Hradce.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu