Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Mladú príbuznú sa pokúsil zavraždiť pre dva prstene!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

PRAHA - Nadrogovaný a alkoholom posilnený mladík (19) sa pokúsil brutálne zavraždiť svoju mladú príbuznú, a to len pre dva prstene! Dievča brutálne napadol, bil, škrtil a niekoľko hodín nechal spútané!

Mladík odišiel 26. septembra aj so svojimi kamarátmi z technopárty ku príbuzným na severozápade Čiech.

Kým ho jeho spoločníci čakali pre domom, on sa pod zámienkou, že si ide vyzdvihnúť nejaké veci, votrel dovnútra a začal pátrať po prsteňoch v hodnote asi 2 tisíc korún.

Dievča, ktoré v dome bývalo, ho však pristihlo a chcelo o veci zatelefonovať babičke. Mladík ju napadol. Udrel ju niekoľkokrát do hlavy a škrtil ju, až upadla do bezvedomia.

Príbuznú potom odtiahol do detskej izby a spútal ju tak, že sa pri pokuse uvoľniť sa dusila. Mladík odišiel a s kamarátmi pokračoval v zábave. Po niekoľkých hodinách našiel dievča jej strýko, ktorý ju rozviazal a privolal pomoc.

Mladík tvrdil, že dievčaťu nechcel ublížiť ani ju zabiť. "Chcel by som to nejako vrátiť späť. Ospravedlňujem sa jej," kajal sa dnes na súde.

Podľa znalcov mladík najprv konal v afekte, ale keď dievča zväzoval, už bolo jeho konanie cielené. Podľa posudku z odboru psychológie a psychiatrie je chlapec nevyzretá osobnosť bez citu.

Dievča podľa znalcov trpí stavmi úzkosti i strachu. Neodporučili ani jej účasť na súdnych konaniach. Mladíkovi dnes vrchný súd v Prahe vymeral 13 rokov väzenia. Rozsudok je právoplatný.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu