Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Muž v kukle brutálne napadol dievča v telefónnej búdke

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Bleskovky.sk)

ŠUMPERK - Neznámy lupič maskovaný čiernou kuklou prepadol ešte v novembri v Šumperku dievča (20) v telefónnej búdke. Dievča, ktoré písalo SMS správu, kopol dvakrát do chrbta a raz do pravého boku pod rebrá.

Poškodená sa udrela do hlavy o telefónny prístroj a stratila vedomie. Muž jej potom zobral ruksak s oblečením a mobilný telefón. Páchateľa hľadá polícia, povedala dnes krajská policajná hovorkyňa Jitka Dolejšová.

Mladá žena utrpela odreniny krku a pravého ramena. Spôsobená škoda bola predbežne vyčíslená na 2500 korún (vyše 100 eur). Páchateľ mal oblečené čierne tepláky a čiernu koženú bundu a obuté mal vysoké čierne kožené topánky. Na prepadnutie sa údajne prizerali ďalší tri rovnako oblečení a kuklou maskovaní muži. Polícia žiada pri vyšetrovaní lúpežného prepadnutia o pomoc verejnosť. "Ak by ktokoľvek mohol podať k uvedenému prípadu akúkoľvek informáciu, nech sa obráti na šumperských policajtov prostredníctvom linky 158 alebo na najbližšej policajnej stanici," uviedla Dolejšová.

V Olomouckom kraji tento rok lúpeží pribudlo. Len za prvý polrok sa ich stalo 126, čo je o osem viac, ako tomu bolo v rovnakom období vlani. Číslo navyše nezahŕňa prepadnutia bánk alebo finančných inštitúcií. Tých sa od januára v kraji stalo sedem, o štyri viac ako vlani. Páchateľovi lúpeže hrozí v prípade uznania viny až desaťročné väzenie.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu