Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

V banke zadržiaval rukojemníkov a pýtal tri milióny

Ilustračné foto
Ilustračné foto

PRAHA - O jednom z najdramatickejších bankových prepadnutí v pražskej histórii dnes rozhodol vrchný súd. Petr Krstev (52) vlani zadržiaval v banke dva pracovníčky niekoľko hodín a ozbrojený plynovou pištoľou žiadal tri milióny korún. Muž tvrdil, že ho k tomu donútili vydierači.

Krstev prišiel do Komerčnej banky, v ktorej si už deň predtým dohodol schôdzku ohľadom úveru. V kancelárii s ním bola pracovníčky a riaditeľka pobočky.

Obe pracovníčky uviedli, že sa im snažil nahovoriť historku o nutnej operácii jeho vnučky, na ktorú potrebuje peniaze. Keď jeho požiadavku odmietli, začal sa im vyhrážať pištoľou. Povedal im tiež, že na toaletu umiestnil výbušninu.

Muž požadovanú sumu dostal. Vo chvíli, keď ju preberal, si však všimol prítomnosti polície v banke. Nechcel preto pracovníčky z miestnosti pustiť. Nakoniec vyslal riaditeľku, aby zariadila odchod policajtov.

Žena z kancelárie odišla a už sa nevrátila. Krsteva po niekoľkonásobnom rokovaní polícia zadržala a oslobodila druhú pracovníčku. Prepadnutie sa nakoniec sa obišlo bez zranenia.

Krstev tvrdil, že ho k činu donútili vydierači. Na súde uviedol, že sa ženám nevyhrážal násilím. Povedal im len, že požadované peniaze nevyhnutne potrebuje. Dodal, že by vydierači mohli spôsobiť problémy aj im. Údajne preto mu ženy žiadané tri milióny dali.

 Krstevovi hrozilo 12 rokov za mrežami, vrchný súd v Prahe mu nakoniec vymeral 8.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu