Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Syna priväzovala k postieľke obojkom na psa!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRNO - Psí obojok nasadzovala matka svojmu synovi (3), aby mu tak zabránila opustiť detskú postieľku. Vyšetrovatelia nevedeli prísť na to, ako dlho sa oňho takto "starala", synčekovo chovanie však napovedalo, že to bola bežná vec!

Okresný súd vymeral vlani žene len osemmesačný trest vzhľadom na to, že týranie nebolo surové a nezúčastnilo sa na ňom viac osôb. Matka, u ktorej znalci zistili ľahké zníženie intelektu, podľa súdu riešila záťažovú situáciu "hlúpym spôsobom".

Chlapca pripútaného k detskej postieľke našli policajti pri domovej prehliadke v byte ženy. Spolu s ním tam bola aj jeho šesťročná sestra, ktorá sa ale mohla voľne pohybovať.

Obhajoba tvrdila, že chlapec bol takto uviazaný počas dvoch dní, ktoré boli pre matku veľmi náročné. Vtedy sa pri hre zranila jej dcéra a žena údajne nechcela, aby si chlapec ublížil, kým ju bude ošetrovať. Podľa advokáta nebola schopná vyhodnotiť dôsledky svojho konania, preto zabezpečila dieťa tým, čo bolo práve po ruke.

Štátna zástupkyňa naopak tvrdila, že matka chlapca priväzovala k postieľke opakovane, čo potvrdila pri výsluchu maloletá dcéra obžalovanej, aj znalci, ktorí vyhodnocovali zábery z policajnej prehliadky. Chlapcovo správanie na videozázname údajne prezrádzalo, že pre neho nejde o novú situáciu.

Najvyšší súd preto prípad zo stredných Čiech znovu otvoril.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu