Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Milenca bodla do srdca, údajne si to nepamätá!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: isifa)

OLOMOUC - Za vraždu svojho príležitostného milenca pôjde za mreže Žaneta Vylíčilová (36). Usmrtila ho po hádke, v izbičke hostela, kde sa schádzali. Najprv sa priznala, potom však tvrdila, že si na nič nepamätá!

Žena na svojho druha pravdepodobne po predchádzajúcej hádke zaútočila kuchynským nožom. Keď sa začal brániť, porezala ho na rukách a silno bodla do hrudníka. Nôž mužovi prerazil rebro a zasiahol srdce a pľúca. Napadnutý bezprostredne potom zomrel.

Vylíčilová sa krátko po čine síce priznala policajtom, neskôr však tvrdila, že si na to nespomína. Skutočný motív útoku neprezradila. Uviedla len, že mala pocit, že sa jej muž chystá ublížiť. V minulosti sa liečila kvôli paranoidnej schizofrénii. Obhajovala sa tým, že bola v čase, keď čin spáchala, nepríčetná. Podľa názoru odvolacieho súdu však bola trestne zodpovedná.

Predchádzajúci rozsudok krajského súdu jej vymeral sedemročný trest, podľa vrchného súdu bol ale neprimerane prísny a poslal ju za mreže na päť rokov. "Na spáchaní tohto skutku sa podieľala psychická porucha, ktorou trpí a tá je trvalého charakteru," zdôvodnil predseda súdneho senátu nižší trest pre Žanetu.

Čin sa stal v noci 9. novembra na juhovýchodnej Morave.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu