Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Kto žije v nemanželskom zväzku, príde o byt

ilustračné foto
ilustračné foto

KUALA LUMPUR - Moslimskí štátni zamestnanci, ktorí žijú v nemanželskom zväzku, prídu o svoj štátny byt, ak ich prichytia na verejnosti s ich partnerom či partnerkou.

To je súčasť nového vládneho programu, ktorého cieľom je zabezpečiť, aby zamestnanci štátnej správy žili v súlade s Koránom a dobrými mravmi, a ktorý už niekoľko ľudí pripravil o bývanie. Každý, koho chytia s partnerom, s ktorým nie je zosobášený, okrem toho samozrejme postavia aj pred súd. "Môže to vyzerať tvrdo, ale jednoducho chceme, aby ľudia brali tieto veci vážne," cituje denník New Straits Times riaditeľa oddelenia pre otázky islamu v malajzijskom administratívnom hlavnom meste Putrajaya Che Mata Che Aliho.

K islamu sa hlásia asi dve tretiny z celkového počtu 28 miliónov obyvateľov Malajzie. Na rozdiel od miestnych kresťanov, budhistov či hinduistov musia dodržiavať striktné islamské právo, ktoré im okrem iného napríklad zakazuje konzumovať alkohol na verejnosti. Hoci krajina bola doteraz známa umiernenejším prístupom k náboženským otázkam, podľa viacerých signálov sa tu pomery postupne začínajú meniť. Vo februári napríklad z Malajzie prišla správa, že na predmestí metropoly Kuala Lumpur zbili za mimomanželský sex tri ženy palicou.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu