Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Uviazol na skale, musela ho zlaniť horská služba

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA/NEŠTĚMICE - V 50-metrovej výške uviazol nerozvážny turista, ktorý skúšal bez istenia zliezť skalu v českých Krušných horách. Museli k nemu zlaniť horskí záchranári a priviazaného ho nakoniec spustili do bezpečia.

Prvý pokus o vyslobodenie turistu priamo zo vzduchu pritom stroskotal, a tak sa jeden zo záchranárov nechal vrtuľníkom vyložiť na vŕšku kopca. Zlanil k turistovi a na evakuačnom úväzku ho spustil nadol. Muž bol až na vyčerpanie a stres v poriadku a mohol dokonca pokračovať vo svojom výlete po okolí. Život mu zrejme zachránil aj fakt, že mal pri sebe mobilný telefón. Keď zistil, že je v bezvýchodiskovej pozícii, zavolal záchranku, ktorá na miesto poslala horskú službu.

"Možno to niekomu môže pripadať ako ľahký zákrok, ale turista bol predsa len na skale a pri páde mohlo dôjsť k ťažkému zraneniu, alebo dokonca smrti. Prosíme návštevníkov hôr, aby dbali o svoju bezpečnosť a nevydávali sa bez istenia do takého terénu," komentoval zákrok náčelník Horskej služby Krušné hory Miroslav Güttner.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu