Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Čech po chorvátskej diaľnici uháňal 246 km/h

Vodič neváhal riskantne predbiehať
Vodič neváhal riskantne predbiehať

SPLIT - Český vodič na chorvátskej diaľnici uháňal rýchlosťou 246 km/h. Policajtom trvalo asi šesť minút, než sa im ho podarilo zastaviť. Čech, ktorý nakoniec dostal pokutu asi 930 eur, totiž nereagoval na sirénu ani maják. Polícia sa domnieva, že si ich auto kvôli vysokej rýchlosti zrejme vôbec nevšimol.

"Nevidel som vás," povedal podľa polície Čech, keď ho po niekoľkominútovom stíhaní zastavili. Udalosť sa stala už v júli na diaľnici zo Splitu do Záhrebu, až teraz ale úrady zverejnili videozáznam jeho jazdy. Na chorvátskych weboch sa zábery vzápätí zaradili medzi najsledovanejšie.

Chorvátske diaľnice povoľujú maximálnu rýchlosť 130 kilometrov za hodinu, Čech ju ale so svojím Audi prekročil takmer dvojnásobne. Počas svojej divokej jazdy sa dopustil niekoľkých riskantných manévrov. V rýchlosti 233 kilometrov za hodinu napríklad predbehol nákladné auto, ktoré v tú chvíľu predbiehalo iné osobné auto. Skulinu pre predbiehanie našiel v medzere medzi oboma vozidlami. Nakoniec sa ho polícii podarilo predbehnúť a donútiť ho zastaviť.

Čech dostal pokutu 6700 kún (asi 930 eur). Podľa Danas.hr zostáva však otázkou, či je takýto trest dostatočný, keď ohrozil životy niekoľkých ľudí a navyše nezastavil na policajnú výzvu. Chorvátsky denník pripomenul podobný prípad, ktorý sa nedávno udial vo Švajčiarsku. Švédovi, ktorý v alpskej republike šiel rýchlosťou až 290 kilometrov za hodinu, hrozí totiž finančná pokuta až milión švajčiarskych frankov (skoro 750 tisíc eur). Pokutu súd vo Švajčiarsku určuje podľa príjmov hriešnika.

Asi najznámejším českým rýchlostným hriešnikom je futbalový útočník Milan Baroš, ktorému francúzska polícia v novembri 2007 namerala rýchlosť 271 kilometrov za hodinu. Baroš ale nakoniec vyviazol bez postihu.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu