Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Dvojročné dievčatko sa utopilo v bazéne

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA/PRAHA - V bazéne sa včera podvečer utopilo malé dievčatko. Pražskí záchranári sa ho dlho pokúšali zachrániť, avšak márne.

Tragédia sa odohrala včera asi o pol ôsmej v ulici Pod Klapicí na pražskom Radotíne. "Pražskí záchranári vyrazili vo štvrtok podvečer k topiacemu sa dievčatku v bazéne. Po dlhej resuscitácii odviezli dieťa vo vážnom stave na oddelenie ARO do nemocnice na Motole," popísala udalosť policajná hovorkyňa Eva Miklíková. Napriek snahe sa jej už nedalo pomôcť.

O ďalšom utopenom dieťati rozhodoval včera pražský súd. Otec, ktorý ešte v januári nechal syna (4) v čestlickom aquaparku samého v hlbokom bazéne, odkiaľ sa mu nepodarilo vyplávať, dostal za nedbalosť ročný podmienečný trest.

"Každý priemerný človek vie, že utopiť sa dá aj v lyžici vody, nie ešte v bazéne s hĺbkou až 180 centimetrov," uviedla pri odôvodňovaní rozsudku sudkyňa Dana Haňková. Ako dôkaz použila záznam kamier, ktorý ukazuje, že otec nechal svojho syna samého, keď bol vo vode ponorený vysoko nad pás.

"Správanie obžalovaného je spoločensky neakceptovateľné a nedá sa inak, ako potrestať ho," dodala sudkyňa.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu