Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Zviazaného mali ťahať za autom takmer 2 kilometre!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA/HAVÍŘOV - Za pokus o vraždu budú súdiť trojicu násilníkov, ktorí údajne zhruba 1500 metrov ťahali za svojím autom muža (27). Zostávala za nimi krvavá stopa!

Kriminalisti prípad prekvalifikovali na pokus o vraždu a obmedzovanie osobnej slobody, mužov pôvodne obvinili len z vydierania a jedného navyše z obmedzovania osobnej slobody. Polícia k prekvalifikovaniu zločinu dospela na základe vyšetrovania a predovšetkým kvôli brutalite a trýznivému spôsobu vykonania útoku.

Celý incident sa stal 23. mája v reštaurácii v Šenove neďaleko českého Havířova. Trojicia sa tam stretla so svojou budúcou obeťou. Podľa polície sa do tej doby vôbec nepoznali. Pravdepodobne sa dostali do konfliktu kvôli istej dievčine. Budúca obeť (27) ho chcela ukončiť tým, že z reštaurácie odišila. To sa ale trojici vo veku 24 až 28 rokov nepáčilo. "Rozhodli sa ho prenasledovať a pomstiť sa mu," uviedla hovorkyňa moravskosliezskej polície Soňa Bradáčová.

Muži nasadli do auta a vydali sa za sokom, ktorého dostihli neďaleko Šenova. "Násilím ho vtlačili do batožinového priestoru auta a z miesta odišli. V dedine Bludovice auto zastavili a muža z kufra vytiahli," opísala Štetínska.

Dodala, že podľa výsluchu poškodeného aj obvinených sa napadnutý muž bránil a práve preto mu okolo nohy uviazali lano. "Muža ťahali asi 1,5 kilometra po ceste za autom. Následne ho odviazali a ponechali na mieste s ťažkým zranením," doplnila hovorkyňa.

Po incidente zostala na ceste krvavá stopa. Asfalt mužovi zodral kožu, svaly na nohe a chrbte. Dvoch útočníkov policajti zatkli niekoľko dní po čine. Tretiemu sa darilo nejakú dobu skrývať.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu