Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Bankoví lupiči otrávili a sťali šesť strážcov

Ilustračné foto
Ilustračné foto

KÁBUL - Šesť členov súkromnej bezpečnostnej agentúry zabili počas bankovej lúpeže v meste Mazáre Šaríf na severe Afganistanu. Informovala o tom dnes miestna polícia, podľa ktorej zločinci strážcov zrejme najprv otrávili a potom im odrezali hlavu.

"Vyzerá to tak, že niekto primiešal v pondelok večer strážcom pobočky kábulskej banky v meste Mazáre Šaríf do večere jed," uviedol hovorca polície v provincii Balch, ktorej metropolou je Mazáre Šaríf.

Neznámy počet lupičov potom podľa hovorcu odrezal členom ochranky hlavy a zmocnil sa asi 269 000 dolárov (zhruba 217 000 eur). Úrady prípad vyšetrujú.

Z juhu Afganistanu je dnes hlásený útok povstalcov na najväčšiu základňu NATO v krajine, ktorá sa nachádza pri meste Kandahár. Agentúra Reuters uviedla, že pred bránami základne sa vyhodil do povetria samovražedný atentátnik. Okrem neho však vraj pri incidente nikto nezahynul.

Hovorkyňa medzinárodných síl Katie Kendricková oznámila, že pred základňou vypukla prestrelka a atentátnik sa pokúsil jednou z brán preniknúť do objektu. "To sa útočníkovi nepodarilo a tak odpálil výbušniny, ktoré mal na tele. Bol to zle zorganizovaný, neúspešný útok," povedala Kendricková, podľa ktorej celá akcia trvala asi hodinu.

Kandahárska letecká základňa, ktorá leží 25 kilometrov od kolísky Talibanu Kandaháru, je podľa agentúry Reuters najväčšou zahraničnou vojenskou základňou v Afganistane. Pôsobia na nej desaťtisíce vojakov i civilistov. Silne opevnený komplex je častým terčom raketových útokov povstalcov, zriedka sa ho ale rebeli pokúsia napadnúť zo zeme.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu