Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Policajtka sa zastrelila, údajne sa sťažovala na šikanu

Ilustračné foto
Ilustračné foto

PRAHA - Priamo v budove pražského policajného riaditeľstva sa predminulý týždeň zastrelila policajtka z hospodárskej kriminálky. Samovraždu svojej podriadenej dnešnému vydaniu denníka Právo potvrdil šéf pražskej polície Martin Červíček s tým, že sa zastrelila služobnou zbraňou. Nebohá vraj bola v službe necelé tri roky.

"Na mieste bol nájdený list na rozlúčku. V súčasnosti prípad šetrí inšpekcia polície," povedal denníku Červíček. Vyšetrovateľka mala podľa zdroja Práva iba 29 rokov a v liste na rozlúčku sa údajne sťažovala na šikanu od nadriadených. Červíček ani hovorkyňa inšpekcie Martina Lídlová sa k tomu nechceli vyjadrovať, píše Právo.

Šéf policajných odborov Milan Štěpánek denníku povedal, že za poslednú dobu žiadne sťažnosti na správanie sa nadriadených na pražskej kriminálke nezaznamenal. Samovraždy policajtov v službe sú podľa neho každopádne značne nezvyčajné, za celý čas svojej praxe si ich pamätá iba niekoľko.

V roku 2008 na seba namieril zbraň priamo v služobni okresného riaditeľstva policajt z Karlových Varov. Aj on pritom pracoval na oddelení ekonomickej kriminality. Len niekoľko týždňov pred ním sa v Karlových Varoch zastrelil z rodinných dôvodov ďalší z policajtov.

Známy je prípad bývalého zástupca riaditeľa pražskej polície Zdeňka Janíčka, ktorého našli začiatkom roku 2005 v pivnici v dome, kde býval. Bol obesený a na sebe mal 29 bodných a rezných rán. Aj po opakovanom vyšetrovaní polícia uzavrela celú vec ako samovraždu, napísalo Právo.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu