Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Švédska rodina žila s dvoma stovkami mačiek

Ilustračné foto
Ilustračné foto

ŠTOKHOLM - Ohlušujúci koncert mňaučania takmer dvoch stoviek mačiek a odporný pach privítal veterinárnych pracovníkov, ktorí prišli na upozornenie do jednej rodiny na okraji Štokholmu. V domácnosti, kde žila šesťdesiatročná žena so svojou matkou, sestrou a synom, napočítali 191 mačiek.

"Bol tam nepredstaviteľný zápach čpavku a takmer nedýchateľný vzduch," povedala novinám Aftonbladet veterinárka Mária Lundinová zo Štokholmu. Veterinárni pracovníci popísali podmienky v byte ako otrasné; na zemi ležali mŕtve, choré alebo ranené mačky, všade špina a plno exkrementov.

Len 18 mačiek bolo možné zveriť špecializovanému útulku, ostatných 173 bolo potrebné utratiť. Švédsky zákon zakazuje vlastniť viac ako deväť mačiek. "Títo ľudia strašne milujú mačky a majú dobré srdce. Mysleli si, že sa o ne môžu postarať, ale my s tým nesúhlasíme," povedala Karina Burlinová zo sociálnych služieb Štokholmu.

Denník Aftonbladet pripomína aj ďalšie podobné prípady. Jedna stará žena žila až do roku 2007 v malom byte v Štokholme s 11 labuťami, iný muž zase zdieľal trojizbový byt s 21 psami.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu