Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Opilec napadol záchranárov, do policajta hodil fľašu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: ČTK)

OSTRAVA - Opitý muž (26), ktorého našla posádka záchrannej služby ležať na moste pri Českom Těšíne, napadol záchranárov a neskôr aj privolaných policajtov. Rozbil aj sklo na sanitke a pokúsil sa skočiť z mosta, informoval hovorca záchranky Moravskosliezskeho kraja Lukáš Humpl.

Posádka rýchlej lekárskej pomoci prevážala v piatok večer vážne chorú ženu z Třinca do Ostravy a na moste pri Českom Těšíne si všimli ľudské telo ležiace na okraji cesty. "Dotyčný sa prebral až na bolestivý podnet a lekár zistil, že je silne opitý," uviedol Humpl. Následne podľa neho mladík začal kopať, záchranárom vulgárne nadával a vyhrážal zabitím. Pretože sa lekár aj vodič sanitky schovali, udrel päsťou do predného skla a rozbil ho.

Potom, čo na miesto prišli privolaní policajti, hodil po jednom z nich muž fľašu a zasiahol ho do tváre. Potom sa vrhol na zábradlie mosta a chcel skočiť dole. "Policajti spolu so záchranármi ho zachytili a stiahli späť," oznámila karvinská policajná hovorkyňa Zlatuše Viačková. Polícia mu podľa nej nasadila putá a spolu so záchrankou ho doviezla do nemocnice. Pre prevoz chorej ženy musela byť privolaná ďalšia záchranka.

Zraneného policajta na mieste ošetril lekár, poškodená sanitka je teraz mimo prevádzku. "Vyšetrovanie napadnutia záchranárov sa začalo podľa priestupkového zákona, v priebehu vyšetrovania však môže byť skutok prekvalifikovaný," uviedla Viačková.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu