Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Na nelegálnych pretekoch zhabali autá za milióny!

Nelegálne preteky sa uskutočňujú každý rok
Nelegálne preteky sa uskutočňujú každý rok

PARÍŽ- Francúzska polícia koncom minulého týždňa prekazila zábavu siedmim britským majiteľom rýchlych luxusných áut, ktorí sa zúčastnili nelegálnych pretekov Cannonball Run Europe. Podľa francúzskych a britských médií policajti zadržali pretekajúcich milionárov na rôznych miestach Francúzska a dvom z nich auta skonfiškovali.

Preteky Cannonball Run Europe sa jazdia medzi Londýnom, francúzskym Calais, Belgickom a Talianskom. Vstupný poplatok je 6000 libier.

Šesť vodičov automobilov ako Bentley, Porsche alebo Ferrari vo štvrtok zadržali na rôznych miestach diaľnice A6 spájajúcej Paríž a Lyon, pretože sa pohybovali rýchlosťou okolo 200 kilometrov za hodinu. Rýchlostný limit je pritom 130 km/h.

Siedmeho vodiča zadržali pri prejazde tunelom pod Mont Blanke, kde sa rútil rýchlosťou 140 kilometrov za hodinu. To je dvakrát väčšia rýchlosť, než povoľujú miestne obmedzenia.

"Máme čo do činenia so skazenými delikventmi, ktorí majú viac peňazí ako rozumu," uviedol policajný dôstojník David Adam.

Všetkých sedem páchateľov dobehol rýchly tím policajných špecialistov. Niektorí pretekári dostali pokutu vo výške približne 1 500 eur.

Dvom vodičom, ktorí išli najrýchlejšie, boli autá zhabané. Dvojicu súd údajne prepustil na kauciu, ale bude sa musieť v budúcnosti na súd vo Francúzsku opäť dostaviť. Ich autá vraj budú predané za viac ako 100.000 libier. Podľa denníka Daily Telegraph potom boli milionári eskortovaní k hraniciam s Britániou.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu