Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Pri explózii na rakúskej benzínke najmenej dvaja mŕtvi

ilustračné foto
ilustračné foto

INNSBRUCK - Najmenej dvoch mŕtvych si vyžiadala dramatická nehoda na brennerskej diaľnici A13 neďaleko Innsbrucku. Do benzínovej stanice pri Matrei vrazilo v utorok popoludní plnou rýchlosťou osobné auto, zrazilo niekoľko čerpacích stojanov a explodovalo v obchode benzínky.

Vodič havarovaného auta a jeden japonský turista čerpajúci benzín podľa agentúry APA zahynuli, ďalší dvaja Japonci utrpeli ťažké zranenia.

Auto s evidenčným číslom okresu Zell am See narazilo do benzínky v rýchlosti asi 100 kilometrov za hodinu. Budova pumpy začala horieť, našťastie bezpečnostné zariadenie blokujúce potrubia z poškodených čerpacích stojanov k podzemnému zásobníku benzínu zostalo v poriadku a tak zabránilo požiaru zásob paliva.

Náraz zranil troch Japoncov, ktorí práve do svojho prenajatého auta čerpali palivo. Muža (54) v kritickom stave odviezol vrtuľník do nemocnice v Innsbrucku, kde neskôr zomrel. Vodičovi v úplne zhorenom aute už tiež nemohli pomôcť. Zranenia ďalších dvoch Ázijcov sú vážne.

Identita vodiča je nejasná, má ju stanoviť pitva. Isté je len to, že išlo o muža. Známe nie sú ani príčiny nehody. Polícia zvažuje alternatívu, že vodič mal zdravotné problémy alebo ho stihol chvíľkový spánok, nevylúčila ani defekt. Na okolo vedúcej diaľnici, spájajúcej Rakúsko s Talianskom, ale explózia nevyvolala žiadne dopravné obmedzenia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu