Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Mladík sa chcel zastreliť, prehovárali ho 20 hodín!

ilustračné foto
ilustračné foto (Zdroj: TASR)

FRÝDEK-MÍSTEK - Policajti takmer 20 hodín prehovárali nešťastne zamilovaného samovraha (29). Mladík sa chcel nelegálne držaným revolverom zastreliť v lese neďaleko obce Pržno. Zbraň mu nakoniec násilím vzali členovia zásahovej jednotky.

Informoval o tom policajný hovorca Ivan Žurovec.

"Som nešťastne zamilovaný, zastrelím sa," hovoril od nedeľňajšieho večera mladý muž policajným vyjednávačom. V pondelok popoludní sa začal správať nervózne a zbraň si priložil k spánku. V tom okamihu zasiahla jednotka, ktorá samovraha spacifikovala a odzbrojila. "V hlavni zbrane bol skutočne zasunutý ostrý náboj," povedal Žurovec.

Nedeľné popoludnie muž trávil v Pržne na chate rodičov svojej snúbenice. Okolo 20:00 vyhlásil, že sa zastrelí a utiekol do lesa. U seba mal nelegálne držanú pištoľ. "Po sebe dokonca zanechal list na rozlúčku. Keď muža privolaní policajti našli, povedal im, aby k nemu nikto nechodil, že sa zastrelí z nešťastnej lásky. Na miesto bola preto privolali zásahová jednotka Moravskosliezskeho kraja a vyjednávači," popísal hovorca situáciu.

Celú noc sa vyjednávači s mužom rozprávali o jeho problémoch. Až do pondelňajšieho popoludnia sa ale odmietal vzdať a okolo 15:00 začal požadovať, aby policajti priviedli jeho priateľku. "Vyhrážal sa, že sa inak do hodiny zastrelí. Už po niekoľkých minútach začal po lese nepokojne chodiť a zbraň si priložil k hlave. Práve preto zásahovka musela zakročiť," uviedol Žurovec.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu