Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Prudké búrky so záplavami si v Rakúsku vyžiadali ľudský život

Ilustračné foto
Ilustračné foto

VIEDEŇ - Jeden ľudský život si dnes v Rakúsku vyžiadali prudké búrky a následné povodne, ktoré zasiahli niekoľko častí alpskej republiky. Obeťou je žena (60), ktorá chcela prečkať búrku vo svojom aute na parkovisku v okrese Hartberg.

Parkovisko však bolo povodňovou vlnou prudko zaplavené, auto spolu s ďalšími strhnuté a žena vo svojom aute zahynula. Celkom povodeň odniesla a poškodila 20 áut, informovala agentúra APA.

Prívalové dažde spôsobili v Štajersku, Burgenlandu, Dolnom a Hornom Rakúsku značné škody. Potoky sa v niekoľkých minútach menili v prudké rieky strhávajúce všetko, čo im stálo v ceste. Valiaca sa voda zaplavovala cesty, domy, pivnice i priemyselné objekty, a spôsobovala zosuvy pôdy. Uzavrených muselo byť aspoň do večera niekoľko ciest.

V južnom Burgenlande museli vojaci zachraňovať obyvateľov budov, ktorí sa spočiatku snažili zdržať rozvodnenú riečku Pinka bariérou z vriec s pieskom. V Zöbernu blízkosti Viedenského Nového Mesta stúpla hladina miestneho potoka počas 45 minút o dva a pol metra a zaplavila celú obec. Hasiči a záchranári pomáhajú postihnutým občanom.

Meteorológovia varujú, že vyčíňaniu vodného živlu ešte nemusí byť koniec. Nad východným Rakúskom sa znova kopia výdatné čierne mraky, napísala APA.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu