Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Pokúšala sa podpáliť kostol, chcela sa pomstiť Bohu

Ilustračné foto
Ilustračné foto

PARÍŽ - Dvanásťročné dievča sa niekoľkokrát pokúsilo zapáliť kostol v obci Perreux sur Marne východne od Paríža, pretože sa chcela pomstiť Bohu. Vyčítala mu, že neochránil jej malú sestričku, ktorá prišla o život v lete 2009 pri dopravnej nehode.

Keď polícia a kňaz prišli dieťaťu na stopu, dievča sa priznalo. Žiadne vážnejšie škody však pôvodne románskemu kostolu nevznikli, informovali francúzske médiá.

V septembri 2009 dievča prvýkrát rozlialo v kostole svätého Jána Krstiteľa vosk a zapálilo ho sviečkou. Tento rok v januári a potom vo februári sa pokúsilo zapáliť kazateľnicu a 19. mája oltár. Polícia čoskoro odhadla, že páchateľ musí byť veľmi mladý. Na zbytkoch zapaľovacích sviečok potom našla jednoznačne detské odtlačky prstov. Pri poslednom pokuse potom jeden svedok dievča zazrel.

Po predvolaní sa dievča nevyhováralo, ale plná pokánia podrobne opísala svoje činy a čo ju k nim viedlo. Farára priznanie dieťaťa i jeho motívy dojali a dal dievčaťu rozhrešenie. Prokurátor nariadil výchovné opatrenia.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu