Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Kubánska diplomatka pohrýzla demonštrantku!

Kubánska konzulka zahryzla do ruky mladej žene.
Kubánska konzulka zahryzla do ruky mladej žene.

OSLO - Antibiotiká údajne bude musieť užívať mladá žena v nórskom Osle po tom, čo jej zahryzla do ruky kubánska konzulka. Informujú o tom dnes nórske médiá.

Na demonštrácii za demokratizáciu Kuby, ktorá sa v sobotu konala pred kubánskym zastúpením v nórskom hlavnom meste, sa diplomatka podľa médií vrhla na Alexandru Jonerovú (19) kubánskeho pôvodu, ktorá celú akciu nakrúcala.

"Postavila sa predo mňa. Nič som jej nehovorila. Ale ona ma začala španielsky urážať. Fotografovala ma a ja som ju požiadala, aby prestala," vypovedala Jonerová v miestnej televízii TV2 Nyhetskanalen. "Zakryla som jej rukou objektív a ona ma pohrýzla," dodala.

Incident čiastočne zachytáva aj video, ktoré Jonerová nakrútila. Na fotografiách, ktoré sa objavili v tlači, je vidieť uhryznutie na jej ľavej ruke. "Uhryznutie od človeka je nebezpečnejšie než od psa. Musím teraz brať antibiotiká," cituje Jonerovú agentúra AFP.

Nórska opozícia žiada vyhostenie diplomatky. "Nedostali sme od polície nič a o prípade vieme len to, čo bolo v novinách," povedal hovorca nórskeho ministerstva zahraničia. "Pokiaľ bude podaná sťažnosť na políciu, bude sa tým ministerstvo zahraničia zaoberať," dodal. Kubánske veľvyslanectvo sa k prípadu zatiaľ nevyjadrilo.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu