Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Sexshop provokuje cirkev, rozdá pontifikálne prezervatívy

Ilustračné foto
Ilustračné foto

AMSTERDAM/BRUSEL - Odpor katolíckej cirkvi k používaniu prezervatívov kritizujú viaceré organizácie a experti. Svoj diel nesúhlasu teraz chce pridať aj jeden holandský sexshop. A treba dodať, že pomerne provokatívnym spôsobom. Chce totiž rozdať cez víkend dvetisíc pontifikálnych prezervatívov, píšu belgické noviny DH Les Sports.

Za pontifikálie sa podľa slovníkov cudzích slov označujú predmety, ktoré smú používať iba pápež, kardinál, biskup či opát pri bohoslužbách. Podnik De Condoomfabriek chce vraj svojou nezvyčajnou akciou pritiahnuť pozornosť k problematike prenosu chorôb prostredníctvom sexuálneho styku a tiež k otázke nechceného otehotnenia. V oboch prípadoch z podielu viní do istej miery aj Vatikán, ktorý sa používaniu prezervatívov bráni.

Na obale prezervatívu by mala byť vyobrazená silueta pápeža Benedikta XVI. a k tomu aj slogan: "Ja hovorím nie, my hovoríme áno!" Provokácia prichádza v čase, keď katolícka cirkev v Európe čelí vážnemu škandálu, týkajúceho sa sexuálneho zneužívania kňazmi. Ten prepukol v Írsku, ale rozšíril sa do viacerých krajín.

Jednou z nich je aj pápežovo rodné Nemecko. Pre cirkev je to najnaliehavejšia záležitosť posledných rokov. Zo zamlčovania prípadov zneužívania bola obviňovaná aj hlava katolíckej cirkvi.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu