Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Horel kamión s televízormi, škoda 7,5 milióna

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

PLZEŇ - Pri Plzni zhorel v stredu ráno kamión s 228 televízormi. Predbežná škoda je 7,5 milióna českých korún (cca 294 600 eur). Na príčine bola horiaca prasknutá pneumatika, od ktorej plamene preskočili na náves s nákladom.

Štyri hasičské jednotky bojovali s ohňom od 04:00 do 07:00 hod. „Vodičovi za jazdy praskla pneumatika. Od nej potom sa chytil celý náves. Vodič sa oheň snažil uhasiť hasiacim prístrojom, ale márne,“ uviedla hovorkyňa krajských hasičov Alena Marešová.

Požiar preto ohlásil hasičom. Náves mu začal horieť na ceste v smere na Striebro pri odbočke na Plešnice. S prasknutou pneumatikou sa snažil prísť na najbližšie možné miesto na zastavenie. „Ale to už pneumatika horela,“ dodala Marešová. Po príchode prvých jednotiek bol náves v plameňoch, cestou na zásah hasiči počuli explózie pneumatík a televízorov.

Požiar sa podarilo dostať pod kontrolu za necelú hodinu, hasenie trvalo ešte ďalšie dve hodiny. Cesta musela byť uzavretá, jeden jazdný pruh sprejazdnili okolo 06:00 hod. Poškodená bola tiež cesta, pracovník správy a údržby ciest stanovil sumu na 10 tisíc českých korún (okolo 393 eur). "K udalosti bol povolaný aj zástupca odboru životného prostredia. Podľa jeho vyjadrenia k žiadnemu poškodeniu životného prostredia nedošlo," uviedla Marešová. Požiar zničil okrem návesu tiež všetkých 228 televízorov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu