Sobota1. jún 2024, meniny má Žaneta, zajtra Oxana, Xénia

Nastražená bomba zranila dvoch ľudí

Polícia miesto činu uzavrela
Polícia miesto činu uzavrela

ATÉNY - Silná nálož vo štvrtok večer vybuchla pri stene hlavnej aténskej väznice. Črepiny skla ľahko zranili jednu ženu, ktorú museli previezť do nemocnice, a jedného muža, napísala agentúra DPA. Policajný zdroj citovaný agentúrou AFP povedal, že výbuchu predchádzalo anonymné varovanie prostredníctvom telefonátu do jedného aténskeho denníka a jednej televíznej stanice.

Nálož umiestnili v kontajneri blízko steny nepoužívanej časti väznice na predmestí Korydallos na západnom okraji metropoly. Výbuch bolo podľa jedného policajta počuť na kilometre ďaleko.

"Ako zázrakom nie sú hlásené žiadne obete," povedal v rozhlasovej stanici korydalloský starosta Stavros Kasimatis. Explózia podľa neho spôsobila značné škody v okruhu 300 metrov.

K zodpovednosti sa podľa AP zatiaľ nikto neprihlásil. Podozrievajú ale radikálne grécke skupiny, ktoré v posledných rokoch útoky vystupňovali.

Grécko v súčasnosti prežíva nepokojné obdobie protestov proti úsporným plánom, prostredníctvom ktorých chce vláda riešiť katastrofálnu finančnú situáciu krajiny.

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu