Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Mladík so 4 promile: Havaroval, nadával, potom utekal

Ilustračné Foto
Ilustračné Foto (Zdroj: Jupiterimages)

VSETÍN – Keď dali policajti fúkať mladíkovi (23), ktorý skončil s osobným autom v okrese Vsetín v plote, namerali mu neuveriteľné štyri promile. Alkohol urobil z mladého šoféra hrdinu, najprv policajtom hrubo nadával a potom sa, napriek tomu, že ledva stál na nohách, pokúsil utiecť.

Mladý šofér na Peugeote šiel pri stúpaní veľmi rýchlo a nestačil na miernu zákrutu. Auto prešlo do protismeru a skončilo v plote lesnej škôlky. Mal veľké šťastie, že pri tom nezranil seba, ani svojho spolujazdca (45) z Valašského Meziříčí.

Po príchode bolo policajtom hneď jasné, že s vodičom nie je niečo v poriadku. Dali mu fúkať, na prvý raz to bolo 3,85, druhá skúška sa vyšplhala dokonca až na 4,04 promile. Namiesto toho, aby si mladík spytoval svedomie, alkohol z neho urobil hrdinu.

Začal byť na policajtov hrubý, nadával im, v čom ho vehementne podporoval aj jeho rovnako opitý spolujazdec. Na záver svojho výstupu sa dokonca mladík na vratkých nohách pokúšal utiecť. Policajtom teda nezostalo nič iné, ako oboch opilcov spacifikovať pomocou donucovacích prostriedkov a dať ich na vytriezvenie do policajnej cely. Keď z mladíka vyprchal alkohol, dozvedel sa, že ho obvinili z ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, za čo je v Česku trest až tri roky väzenia.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu