Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Prezidenta navštívili mimozemšťania, teraz má problém

ilustračné foto
ilustračné foto

MOSKVA - Prezident ruskej Kalmyckej republiky Kiesan Iljužinov tvrdí, že ho navštívili mimozemšťania. Poslanci ruskej Štátnej dumy sa obrátili na ruského prezidenta Dmitrija Medvedeva, aby tieto informácie preskúmal.

V liste Medvedevovi, ktorý inicioval poslanec ultranacionalistickej Liberálnodemokratickej strany Ruska Andrej Lebedev, sa zaujímajú aj o to, či Iljužinov nemohol mimozemšťanom vyzradiť štátne tajomstvo.

Iljužinov, ktorý je aj prezidentom Medzinárodnej šachovej federácie, v apríli v rozhovore v štátnej televízii vyhlásil, že mimozemšťanov videl na balkóne svojho moskovského bytu. "Čítal som knihu, pozeral televíziu a takmer som pri tom zaspal. V tom som počul, že ma niekto volá," opisoval príhodu ruský politik. "Sám by som tomu neveril, keby som na to nemal troch svedkov - môjho šoféra, jedného z mojich ministrov a poradcu." Iljužinov tvrdí, že mimozemšťania boli ukrytí v priesvitnej rúre.

Lebedev sa Medvedeva prostredníctvom listu pýta, či prezident Kalmykie "napísal prezidentskému úradu oficiálnu správu o jeho kontaktoch s predstaviteľmi inej civilizácie". "Existuje procedúra, ktorú treba dodržiavať v prípade informovania o takýchto kontaktoch zo strany vysokopostavených predstaviteľov, ktorí majú prístup k štátnemu tajomstvu? Čo keď náhodou Iljužminov počas svojej údajne nevinnej konverzácie vyzradil štátne tajomstvo?" pýta sa poslanec.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu