Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Počas prvomájových protestov pozatýkali vyše 500 osôb

Pri násilných stretov sa zranilo asi sto policajtov
Pri násilných stretov sa zranilo asi sto policajtov

BERLÍN - Nemecká polícia počas prvomájových protestov v Berlíne a Hamburgu pozatýkala vyše 500 osôb. Informuje o tom tlačová agentúra AFP, podľa ktorej je výsledkom násilných stretov asi stovka zranených policajtov. Situáciu v Berlíne napriek tomu hodnotí ako pokojnejšiu v porovnaní s minulým rokom, keď utrpelo zranenia okolo 500 príslušníkov polície.

V súvislosti s vandalizmom a bitkami medzi skupinami skinhedov, antifašistov a políciou v sobotu v Berlíne zatkli približne 450 ľudí. Spomedzi vyše 7000 policajtov, ktorí sa snažili udržiavať poriadok, utrpelo 84 zranenia, v jednom prípade vážneho rozsahu. Niekoľko tisíc antifašistov počas dňa usporiadalo okupačné akcie, pričom sa im podarilo prinútiť okolo 700 neonacistov, aby skrátili trasu pochodu v berlínskej štvrti Prenzlauer Berg.

Polícia medzitým zasahovala proti skupine takmer 300 skinhedov, ktorí sa zhromaždili na hlavnej nákupnej triede Kurfürstendamm. Najhoršie nepokoje zaznamenali v berlínskej štvrti Kreuzberg, kde anarchisti a ľavicoví demonštranti útočili na policajtov a podpaľovali odpadkové koše.

Polícia v Hamburgu počas noci zasahovala proti 700-člennému davu výtržníkov, ktorí na uliciach zakladali požiare, ničili autá a poškodili asi 15 bánk a obchodov. Zranenie si odnieslo 15 policajtov, ako aj hasič, ktorého zasiahol do hlavy kameň. Polícia proti násilníkom použila obušky a vodné delo a 69 z nich zatkla.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu