Utorok28. máj 2024, meniny má Viliam, zajtra Vilma

Prečo si nikto nič nevšimol?

Dom v pokojnej štvrti sa stal hrobom štyrom novorodeniatkam.
Dom v pokojnej štvrti sa stal hrobom štyrom novorodeniatkam.

GRAZ - Štvornásobná vražda novorodeniatok v rakúskom Grazi je stále zahalená tajomstvom. Krkavčia matka (32), ktorá svoje dve deti ukryla do mrazničky a ďalšie dve zabetónovala do vedra, stále odmieta spolupracovať s políciou! Šokovaní obyvatelia z okolia kladú na miesto činu sviece na pamiatku nevinných detí.

Mlčí aj jej druh (38), ktorý údajne o tehotenstvách svojej priateľky nevedel. "Pri výsluchu sa obaja často nedokážu ubrániť slzám," hovoria vyšetrovatelia. Veľa otázok zostáva stále nezodpovedaných. Ako je možné, že si nikto nič nevšimol? Žena si na nič nechce spomenúť. Vraj nevie ani to, či porodila chlapcov alebo dievčatá, a v akom poradí mŕtvolky detí do mrazničky uložila či zabetónovala do vedier.

Vyšetrovatelia predpokladajú, že novorodeniatka zomreli postupne v rokoch 2001 až 2003. Nie je však jasné, či sa už narodili deti mŕtve, alebo ich zabila obžalovaná. Súdne pitvy zabetónovaných detí dokázali určiť len ich pohlavie. Nevysvetliteľné je aj to, že nikto nezbadal, že obžalovaná bola opakovane tehotná. Žena má pritom chudú postavu, a preto je nepravdepodobné, že by ľudia jej narastajúce bruško pripisovali nadváhe.

Podozrenie o tehotenstve skrslo v hlave len jednej susede pred jeden a pol rokom. Pár však žil v ústraní a so susedmi bližšie vzťahy nenadväzoval. Polícia sa teraz zameriava na príbuzných a snaží sa zistiť, či žena niekomu z nich o svojom tehotenstve nepovedala.

Polícii totiž tvrdí, že až do poslednej chvíle nikdy nevedela, že je tehotná. Priznala aspoň, že zakaždým rodila vo vani. Tvrdí však, že nevedela, že porodila dieťa a tak "to" jednoducho "upratala" a schovala! Žena, ktorá pracovala ako účtovníčka a jej druh ako majster v stolárskej dielni, žijú spolu už osem rokov. Vyšetrovatelia preto nevylučujú, že priviedla na svet aj viac detí a prehľadávajú i jej všetky predošlé bydliská

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu