Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Riaditeľ nútil školáčky, aby olizovali telá spolužiakov

Ilustračné foto
Ilustračné foto

PŘELOUČ – Dvanásťročné študentky gymnázia v Přelouči museli na lyžiarskom výcviku olizovať telá svojich spolužiakov, ktoré posypal cukrom sám riaditeľ školy. Ďalší učiteľ sa prizeral. Jeden zo študentov všetko nahral na video.

Informáciu priniesla televízia Prima. Prípad s cukrom sa stal tento rok v zime na lyžiarskom kurze. Na záberoch sú študenti sekundy, ktorí majú len dvanásť rokov.

Riaditeľ Lubor Pacák televízii Prima povedal, že na prípade nevidí nič zvláštneho. Naznačoval, že to bola bežná hra, ktorá zapadla do koncepcie športového kurzu. "Vytiahli ste to z kontextu, na tom lyžiarskom sme so študentmi pracovali, ako sme nepracovali nikdy," povedal pedagóg.

Osloveným študentkám ale tento nepríjemný zážitok vadil . "Niektoré sme to nechceli, on to asi nikto z nás nechcel," povedala jedna zo školáčok, ktorej identitu televízia nezverejnila. Podľa Primy sa prípadom zaoberali rodičia študentov na triednom stretnutí a tiež školská inšpekcia Pardubického kraja.

Podobný škandál riešilo nedávno tiež učilište v Chroustoviciach v okrese Chrudim. Učitelia trestali žiakov tak, že ich polievali studenou vodou v mraze. Študenti s trestami ale súhlasili. Prípad vyšetrujú polícia, školská inšpekcia i krajský úrad.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu