Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Pavúčí muž vyliezol na 185 metrový mrakodrap!

Alain Robert vyliezol na 185 metrový mrakodrap za 45 minút Zobraziť galériu (6)
Alain Robert vyliezol na 185 metrový mrakodrap za 45 minút (Zdroj: SITA)

PARÍŽ - Francúzsky pavúčí muž Alain Robert dnes ráno vystúpil na jednu z najvyšších budov v parížskej obchodnej štvrti La Défense, napísala agentúra AFP. V minulosti už prekonal dva neďaleké mrakodrapy.

Francúz (47) vyliezol na 185 metrov vysoký mrakodrap spoločnosti GDF-Suez za 45 minút. Prvý mrakodrap si tento horolezec, ktorý obyčajne lezie bez istenia, pripísal na konto v roku 1994, keď vystúpal na vrchol chicagskej CityBank. Od tej doby vyliezol na stovku výškových budov po celom svete.

Úctyhodného výkonu dosiahol vlani v septembri, keď vystúpil na veže Petronas v malajskom Kuala Lumpur, ktoré boli so svojimi 452 metrami dlho najvyššou stavbou sveta.

V parížskej štvrti La Défense neliezol Robert prvýkrát. Slávnu, 105 metrov vysokú Archu prekonal v roku 1999, 187 metrov vysoký mrakodrap spoločnosti Total potom v roku 2003.

Muž, ktorý o sebe tvrdí, že je dvojtretinový invalid a má strach z výšok, sa zvyčajne stretáva s nepochopením policajtov a úradov, tento rok sa však dočkal aj zápisu do Guinnessovej knihy rekordov.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu