Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Muž hodil po extrémistoch polliter, dostal 4 roky

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

Muža, ktorý na minuloročnej akcii Robotníckej strany v Krupci na Teplickej hodil po jej účastníkoch polliter a železnú tyč, odsúdili na štyri roky väzenia za pokus o ťažké ublíženie na zdraví. Akcia extrémistickej Robotníckej strany sa konala vlani 25. apríla na sídlisku, kde žijú prevažne Rómovia.

Do Krupky dorazila asi stovka radikálov, proti nim stálo zhruba 400 Rómov. Jeden z nich železnú tyč údajne našiel v parku a schoval si ju na obranu. Do davu extrémistov hodil najprv polliter s pivom, ktorým trafil jedného z mladíkov a zašpinil mu tričko. Potom tyč vytiahol z rukáva a hodil ju tiež, nikoho s ňou ale nezasiahol. Extrémisti sa k nemu rozbehli, ale policajti im zahradili cestu a muža odviedli na stanicu.

Obžalovanému hrozilo za pokus o ťažké ublíženie dva až desať rokov väzenia. "Zhoršilo mu to, že čin spáchal na inej osobe kvôli politickému presvedčeniu," uviedol sudca Roman Dobeš.

Rozhodnutie súdu nie je ešte právoplatné, obžalovaný si ponechal lehotu na odvolanie. Prokurátor bol s rozsudkom spokojný, práva odvolať sa vzdal v súdnej sieni.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu